KUCHNIA
Moderatorzy: moderatorzy2014, moderatorzy
KUCHNIA
Dzisiaj kupilem w Auchan ostrygi (zdarza mi sie bo lubie....)
A...i od ojca dostalem ostatnio fajny noz do ostryg
Profesjonalny, ostry....
Efekt ?
TRZY bardzo glebokie rany ciete (w tym 2 do kosci )
No i nie dalem skonczyc jesc tych ostryg
Q... nastepnym razem w koncu uzyje tego recznika (vide filmiki odnosnie otwierania ostryg na YT)
PS: fotek nie bedzie
A...i od ojca dostalem ostatnio fajny noz do ostryg
Profesjonalny, ostry....
Efekt ?
TRZY bardzo glebokie rany ciete (w tym 2 do kosci )
No i nie dalem skonczyc jesc tych ostryg
Q... nastepnym razem w koncu uzyje tego recznika (vide filmiki odnosnie otwierania ostryg na YT)
PS: fotek nie bedzie
Ostatnio zmieniony sobota 27 lut 2010, 23:27 przez mifau, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtass_nt
- Posty: 983
- Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:40
- Lokalizacja: Nowy Targ
hahaha . ale mowie Wam...boli
Mialem dzisiaj konczyc skladanie quadrocoptera (bo juz oblocik niedlugo! Ty sie Kefir tam szykuj powoli!), ale tak mnie reka boli ze nie jestem w stanie sie nia poslugiwac.
Zamiast fotek (no bez przesady) bedzie krotki i naturalistyczny opis:
- numer jeden: kostka palca wskazujacego + zyla
- numer dwa: nasada kciuka, 2cm glebokosci
Po pierwszej....(poniewaz troche sie na tym znam i szybko zatamowalem)...oplukalem talerz i jadlem dalej.
Po drugiej....kaplica. Odpuscilem.
(trzecia byla w palucha i nie przeszkadzala)
No dobra...nie mowie nic wiecej, bo moze ktos jest wrazliwy
Mialem dzisiaj konczyc skladanie quadrocoptera (bo juz oblocik niedlugo! Ty sie Kefir tam szykuj powoli!), ale tak mnie reka boli ze nie jestem w stanie sie nia poslugiwac.
Zamiast fotek (no bez przesady) bedzie krotki i naturalistyczny opis:
- numer jeden: kostka palca wskazujacego + zyla
- numer dwa: nasada kciuka, 2cm glebokosci
Po pierwszej....(poniewaz troche sie na tym znam i szybko zatamowalem)...oplukalem talerz i jadlem dalej.
Po drugiej....kaplica. Odpuscilem.
(trzecia byla w palucha i nie przeszkadzala)
No dobra...nie mowie nic wiecej, bo moze ktos jest wrazliwy
Ostatnio zmieniony sobota 20 lut 2010, 22:36 przez mifau, łącznie zmieniany 1 raz.
eeee...no...tuz po opatrzeniu ran poszedlem "odbijac" bobasaknod pisze:na pewno to byla ochota na ostrygi czy tez uczulenie na pieluchy
[ Dodano: 2010-02-20, 21:50 ]
Staryyyy! Bylo tyle krwi, ze musialem papierowymi recznikami podloge wycieracqqror pisze:Ale żeby siary nie było to nie oblizałeś noża? ;>
Oblizanie noza przy tym to pikus
Czekaj, czekaj....kefir pisze:Za takie numery Basia powinna ci patelnią w łeb szczelic
Kto do cholery będzie pracował na rodzinę jak se paluchy poobklejasz no kto
1. to ja gotuje w tym domu, wiec patelnie sa moje
2. w poniedzialek juz ide do roboty (po tygodniowym urlopie, ktorego nawet nie zauwazylem) - wiec nie musisz mi przypominac
No to chyba zaprosze Cie niedlugo na mule.... (w temacie ostryg/krewetek i innych owocow morza)kefir pisze:Wiem że gotujesz :)
Tak mi super wychodza z makaronem (z sosem opartym na oliwie,czosnku,pietruszce i bialym winie), ze az zal sie nie podzielic tym sekretem
[ Dodano: 2010-02-20, 22:36 ]
Jedna reka pisze przeciezECO400 pisze:Taaa pisze ze QC nie składa bo go paluchy bolą z na klawiaturze klepac moze
A co gotujesz? Pochwal sie....ECO400 pisze: A no i ja tez umiem co nieco ugotowac Trzeba sobie radzic jak nikogo w domu przez cały dzien nie ma
A i powiem Ci, ze to najlepszy bajer na laski jest....ugotujesz cos naprawde wypasionego i wszystkie Twoje. Serio
Jak juz o kulinariach,tez znam bardzo dobry przepis z muli.
Pieczarki,cebulka,boczek,smietanka i bagietka.
Jak pierwszy raz to jadłem to cały kilogram wtranzoliłem
Najlepsze jest czyszczenie muszli
Pieczarki,cebulka,boczek,smietanka i bagietka.
Jak pierwszy raz to jadłem to cały kilogram wtranzoliłem
Najlepsze jest czyszczenie muszli
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS
Ciekawe....z grzybami bym nie skorelowal sobie tego smaku.... sprawdzeFPV Olo pisze:Najlepsze jest czyszczenie muszli
A wiesz jak sie hurtowo (w restauracjach) sprawdza czy mule zyja?
Wrzuca sie je do wody i wsypuje sie make.
One to lubia sobie zjadac, wiec sie otwieraja. Te ktore sie nie otworza....do smieci.
Ostatnio zmieniony sobota 20 lut 2010, 22:49 przez mifau, łącznie zmieniany 2 razy.